רילוקיישן משפחתי כל הדרכים למעבר קליל עם הילדים

בשנים האחרונות אנחנו רואים יותר ויותר ישראלים שעושים את הצעד המשמעותי של מעבר לחו"ל לצורך מגורים ועבודה. למען האמת, גם עבור האנשים החזקים ביותר לא מדובר תמיד בדבר פשוט, ויש הרבה מאד דברים חדשים שצריך להסתגל אליהם כמו שפה חדשה, מרחק משמעותי מהחברים ובני המשפחה, כללים וחוקים כתובים ובלתי כתובים בקבוצות חברתיות חדשות וכן הלאה. ואם כאשר מדובר על מבוגרים שעושים זאת האתגרים הם גדולים ומשמעותיים כל כך, אפשר רק לדמיין מה המשמעות של הדבר כשמדברים על מעבר של ילדים. חשוב לדעת כי מעל לחמישים אחוזים מהישראלים שעושים רילוקיישן לחו"ל, אלו זוגות עם ילדים ואם תשאלו אותנו, ההכנה שלהם לקראת המעבר הזה היא אחד הדברים החשובים ביותר ומשהו שממש לא כדאי להקל בו ראש. אם תשקיעו בתהליך של הכנת הילדים, המעבר צפוי להיות קליל ונעים הרבה יותר וכעת אנחנו רוצים לתת כמה נקודות למחשבה בנושא.

הכנה מוקדמת מראש

מרבית הזוגות שעושים רילוקיישן יודעים על כך זמן רב מראש וזה משהו שמאפשר להכין את הילדים כמו שצריך. מהרגע בו נופלת ההחלטה עדכנו אותם ותנו להם להרגיש חלק מרכזי ומשמעותי בתהליך.

הסבירו להם בדיוק למה אתם עושים זאת (הזדמנות כלכלית או רצון להתפתח בקריירה למשל) והקפידו לחדד את היתרונות ובמיוחד כדאי להדגיש את החוויה הייחודית שהם הולכים לעבור, המקומות החדשים אליהם הם עומדים להחשף ועצם העובדה כי מרבית בני גילם לא זוכים להזדמנות המיוחדת הזאת. ככל שתדברו על זה יותר ותעבדו את עניין, כך התהליך צפוי להיות נעים ופשוט יותר.

רילוקיישן משפחתי כל הדרכים למעבר קליל עם הילדים

היכרות עם המסגרות החדשות עוד בטרם המעבר

חשוב מאד למצוא את המסגרת המתאימה עבור כל ילד עוד לפני המעבר ולוודא שיש לו מקום מובטח. סביר מאד להניח שתגיעו לקהילה בה תמצאו ישראלים או יהודים אחרים ותוכלו להתייעץ ולקבל מידע על המסגרות המומלצות.

ברגע שתמצאו מסגרת מתאימה לכל ילד ותבצעו את הרישום, מומלץ מאד להתחיל בהיכרות מוקדמת עוד לפני המעבר. הטכנולוגיה בת ימינו מאפשרת זאת בקלות והצוותים החינוכיים ישמחו לכמה מפגשים מקדימים בזום איתם ואפילו עם החברים החדשים למסגרת, מה שיקל במידה רבה את ההשתלבות של כל אחד מהילדים.

פרידה מהסביבה הקודמת

אפילו אם אתם גרים כעת בישראל במקום אליו אתם ההורים לא מרגישים כל כך קשורים ושייכים, ואפילו אם אתם יודעים בודאות שאתם לא מתכוונים לחזור לשם בעתיד, חשוב לזכור שעבור הילדים שלכם – החיים שנבנו במקום הזה זה הדבר היחיד שהם מכירים ובעצם זהו כל עולמם. על כן, עליכם להתייחס לרגעי הפרידה ברצינות המלאה ולא לעשות זאת כלאחר יד. הצטרפו אליהם ביום האחרון בגן או בבית הספר, עדכנו את הגננות והמורים על המעבר ודאגו שמציינים זאת בכיתה ושהילדים נפרדים כראוי מכל אחד מהחברים ובאופן כללי מהאנשים שחשובים להם.

סיוע מקצועי זאת תמיד אפשרות

ישנם מקרים בהם הילדים לא לוקחים כל כך טוב את המעבר ואצל חלקם זה עשוי אפילו לעורר חרדות או מדברים נפשיים אחרים. אם אתם מזהים את זה אצל הילדים שלכם, הרעיון של סיוע נפשי הוא בהחלט מתקבל על הדעת וזה משהו שיוכל לעזור להם.

אם תהיו קשובים לילדים שלכם מהרגע הראשון ותבינו שעבורם מדובר בצעד גדול ומשמעותי בדיוק כמו שזה אצלכם, תוכלו לעשות את המעבר בצורה טובה ונכונה ובמרבית המקרים הם יצליחו להסתגל לסביבה החדשה בצורה טובה. בהצלחה!

נגישות